Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варнаутре.бг: Рестарт
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
© Varnautre.bg
© Varnautre.bg

 

Варнаутре.бг от днес е с нова визия. Това е очевиден факт.

Ако такива – очевидни, новини искате да научавате от медиите, то тази не е “вашата” и по-добре бързо си намерете друга. Сняг ще продължава да вали през зимата и без да ви го съобщаваме, нали?

Когато преди малко повече от 6 години създадохме Варнаутре.бг, ви обещахме, че “това ще е новият адрес на новините. Утре – като утрешния вестник, който ще можете да прочетете още днес. Утре, защото ние имаме лошия навик да знаем днес това, което другите ще научат най-рано утре”.

Много скоро разбрахме, че това не ви е достатъчно. Че трябва да се разровим добре назад и да ви предоставим цялата предистория, за да се ориентирате сред лавината от новини, която ни залива всеки ден. Да намерим връзките – явни и скрити, между “героите” във всяка история. Да проследим събитията докрай. Да предвидим последиците им. И да потърсим сметка на виновните, огласявайки делата им.

Днес обаче и това вече не ни е достатъчно. Защото разбрахме, че много често читателите знаят нещо повече от нас. Видели са, чули са, станали са свидетели. Затова ви представяме не просто новата визия, а изцяло новата идея за варнаутре.бг: социалната мрежа на Варна.

Регистрирайте се и в тотално обновената ВарнаАларма (по-достъпна, по-бърза, по-общителна, че и озвучена) ще можете да коментирате в реално време, да питате, да търсите помощ и съвет, да съобщите новина, проблем, да дадете воля на недоволството и възмущението си!

В рубриката Варналайф пък ще можете да добавите предстоящи събития, които липсват в нашия “афиш”. Очаквайте съвсем скоро и платформата Портал Варна, където ще имате бърз достъп до цялата справочна информация за Варна, ще можете да публикувате ваши обяви и съобщения. Полезните функции във варненската социална мрежа, които поетапно ще добавяме, се допълват и от мобилната й версия.

А сега и една лоша новина: новините от Варнаутре.бг могат да се споделят свободно във всички социални мрежи, но не могат да се копират. С риск да изиграем ролята на “лошото ченге” ще сложим първия камък срещу паратизиращите медии, които се роят всеки ден. Дотук с copy-paste журналистиката. Всеки, който е готов коректно да цитира новина, публикувана при нас, ще получи текста на посочен от него електронен адрес в рамките на 5 минути. А коректното цитиране, към което държим да се придържаме, включва споменаване на основната новина и препращане за подробности с хиперлинк към източника й.

Това е новото утре на Варна. На варненци. На активните, на мислещите, на търсещите, на не-безразличните варненци.

Утре – като поговорката, че утрото е по-мъдро от вечерта. Утре – защото винаги ще има утре!

Четете ни. Обичайте ни. Мразете ни. Заклеймявайте ни. Пишете ни. И добро утро!

Росица Пенкова, собственик на Варнаутре.бг

3 коментара

  1. Elaine

    Good blog you’ve got here.. It’s difficult to find high quality writing like yours these days.
    I truly appreciate individuals like you! Take
    care!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *