Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
10-те прически на 2016-а: Бъди първа!
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

kosa

Ако сте готови да промените прическата си, но още не сте избрали окончателния вариант, обърнете внимание на следната Десетка: това са най-модните прически на годината.

Бонусът е от нас: попитахме стилистите какво точно трябва да им се каже, за да ви разберат правилно.

И така…

Тази мода въведоха Ема Уотсън и Адел, а главното предимство на прическата е това, че тя не се нуждае от специално сресване и запазва формата си в продължение на няколко месеца.

Какво трябва да кажете на своя стилист: ” Искам удължено каре, което не се нуждае от особени грижи, с добре профилирани краища, с ефекта на небрежно разрошените коси – “Аз току-що станах от леглото”.

2. “Пухкаво” каре с бретон

Тейлър Суифт и Алекса Чанг вече се подстригаха по този начин. Може пък и на вас да ви стои добре? Основното достойнство на прическата е, че придава обем на косата, дори в случай, че нямате лъвска грива по рождение. Кажете на стилиста си: “Желая каре с такава дължина, че да мога да вържа косите си на опашка, а предните кичури да падат свободно около лицето. Бретонът да е приблизително до веждите и линията му да не е очертана”.

3. Petite-Coif

Буквалният превод от френски е “малко боне”, но всъщност това е нов вариант на прическата “пикси”. Кейт Мара и Лили Колинс я смятат за много секси. Съгласни сме с тях. Какво трябва да кажете на стилиста: “Помните ли Миа Фароу във филма “Детето на Розмари”? Искам такава прическа, но с по-дълги кичури”.

4. Ресни

Или дълъг конусовиден бретон. Идеалният вариант за тези, които искат освежаване, без да намаляват основната дължина на косата.

На стилиста трябва да кажете: “Бих искала централната част на бретона ми да се разделя на две, достигайки краищата на веждите, а после кичурите постепенно да се удължават, докато се изравнят с основната дължина на косата.

5. Къдраво каре

Ако преди се смяташе, че формата “каре” подхожда само на прави или леко вълнисти коси, то през тази година ще са модни и прически каре от игриви къдрици.

Какво да кажем на стилиста: ” Искам каре с по-къса линия на тила и удължение към брадата, всички кичури да са с различна дължина, но достатъчна, за да се хванат с машата.

6. Афро

Жените с къдрави коси могат да си отдъхнат: повече няма да е нужно да опъват, да разреждат, да филират и с какво ли още не да се справят с немирните къдрици. Сега мнозина ще ви завиждат!

На стилиста е достатъчно да кажете: “Отрежете краищата и леко коригирайте формата”. Повече не е нужно.

7. Каре с бретон

Благодарение на Сиена Милър и Дженифър Лоурънс тази вариация на карето става все по-популярна. Особено подходяща е за жени с широки скули и кръгла форма на лицето.

Кажете на стилиста си: “Основната маса коси едва трябва да се докосва до раменете, а кичурите пред лицето да достигат до брадата”.

8. Висока опашка

Идеален вариант за къдравите коси, с които е жалко да се разделите: събирате ги на темето и ги разпилявате, имитирайки подстригване. А на стилиста трябва да кажете: “Съберете косата ми на темето и я скъсете в това положение, за да се получи красива и небрежна форма”.

9. Неравни слоеве

Кое е общото между Камерън Диас, Ема Стоун и Рейчъл Билсън? – Косата, подстригана на слоеве.

Какво трябва да кажете на стилиста: “Искам асиметрично подстригване на слоеве, което да подчертае обема и оттенъците на моята коса”.

10.”Удължено” каре

Прическа със средна дължина на косата, която изглежда като че ли идеално равното каре е израсло и е придобило очарователна небрежност. Изискването към стилиста трябва да бъде: “Оставете долните слоеве на косата с дължина до ключиците, а останалите скъсете, за да бъде прическата въздушна”.

ЗДРАВИ И КРАСИВИ

 

1 коментар

  1. Ani Todorova

    mnogo sa hubavi,a za vyzrastni nqma li????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *