Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
ФК Спартак Варна спечели първата си битка в съда
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg / Ивайло Борисов
Снимка: © Varnautre.bg / Ивайло Борисов

Варненският окръжен съд отхвърли иска на Иван Петров за името на клуба

Новият “Футболен клуб Спартак Варна” гр. Варна, основан от Атанас Атанасов – Орела и покойната футболна легенда на клуба Живко Господинов, спечели първата си битка в съда – за името, срещу “Футболен клуб Спартак” гр. Варна от 1992 година.

Ликвидатор на “Футболен клуб Спартак” е Иван Петров, а в регистрите е записано, че клубът е с прекратена дейност от 2003 г. Това е една от причите Варненският окръжен съд де не уважи претенциите на Иван Петров, че новия ФК Спартак носи неправомерно това име и се произнесе в полза на отбора, който припознават феновете.

“Съдът приема, че при обявяване на сдружение с нестопанска цел в ликвидация към наименованието му се добавя “в ликвидация” (чл. 14 ал. 4 ЗЮЛНЦ вр, чл. 9 ТЗ). Пълното наименование на ищеца е “Футболен клуб Спартак” (в ликвидация). Ликвидаторът на сдружението също е посочвал това наименование в документите по представеното фирмено дело”, пише в мотивите на съда.

Под внимание бе взето и фактът, че този отбор на спартаклии, който в момента играе в “А” окръжна група, е регистриран като “Футболен клуб Спартак Варна” гр. Варна, а другият – “Футболен клуб Спартак” гр. Варна.

“Наименованието е различно и защото в него е включено името на града”, се казва още в решението Варненският окръжен съд.

Иван Петров може да обжалва съдебното решение в 14-дневен срок пред Висшия апелативен съд, но според едва ли ще се стигне до положителен за него резултат.

В момента новият ФК Спартак гони класиране в Североизточна “В” група, като на сесия на Общинския съвет през април очаква да получи за стопанисване спортен комплекс “Локомотив”. След като клубът се сдобие със собствена база, ще развие школа и ще бъде приет за нов член на БФС.

1 коментар

  1. СПАРТАКЛИЯ

    Браво,добра новина,напук на гробокопачите на СПАРТАК и на тези които само бълват злобни коментари в сайта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *