Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Само един се кандидатира за шеф на АГ-болницата
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Събеседването с него е на 22 март

Снимка: credoweb.bg
Снимка: credoweb.bg

Само един кандидат – настоящият временно изпълняващ длъжността управител на АГ-болницата във Варна доц. Емил Ковачев е подал документи в конкурса за нов шеф на здравното заведение. Предстои той да представи програмата си за управление на болницата за тригодишен период, след което да се яви и на събеседване.

Оценяващата комисия се оглавява от общинския съветник Антоанета Цветкова, а в състава й влизат колегите й Юлияна Боева, Янко Станев, председателят на местния парламент Тодор Балабанов и вр. и. д. директор на Здравната инспекция д-р Дочка Михайлова. Събеседването е планирано за 22 март.

До конкурс за избор на нов управител се стигна, след като Общинският съвет реши да не подновява договора с досегашния – д-р Радослав Минков, който не бе освободен и от отговорност за 2014 г. Като причини за освобождаването на д-р Минков бяха посочени нарушения при провеждането на обществени поръчки.

По-късно той разкри пред медиите, че служители на общинската администрация са искали от него да обявява обществени поръчки за доставка на ток и вода, както и на кръвни продукти. Бившият шеф на болницата подчерта, че през последните пет години тя винаги е била на печалба и оцени като много добър избора на наследника си доц. Ковачев.

Двама кандидати пък ще премерят сили за управител на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина в морската столица. Това са д-р Христо Кьосев и д-р Станимир Киряков, който е бивш шеф на Тубдиспансера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *