• Varna
  16°
  тъмни облаци
  Влажност: 67%
  Вятър: 4m/s E
  Гимнастички от 6 националности ще участват на “Руми и Албена”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Rumi i Albena hudojestvena gimnastika

  20-ото юбилейно издание ще се проведе през уикенда в ДКС-Варна

  Гимнастички от 15 български клуба ще участват в 20-ото юбилейно издание на международния турнир “Руми и Албена”. Надпреварата е организирана от варненския клуб Чар-ДКС, БФ по художествена гимнастика и община Варна.

  Състезанието ще се проведе на 19 и 20 март в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна, а в него ще се включат и 6 клуба от чужбина. Гостите са от Франция, Австрия, Италия, Щвейцария и два клуба от Молдова (национален ансамбъл-девойки).Състезателките ще бъдат около 90 на брой, като и четирите варненски куба имат представителки.

  Главен съдия на турнира е трикратната световна шампионка Мария Петрова. Състезанието започва на 19 март от 9 ч. в Двореца на културата и спорта със съчетанията при девойките първа година старша възраст (до 2003 г.). “Следват девойките старша възраст, а след тях е и официалното откриване на турнира. В неделния ден ще участват най-малките гимнастички – до 8, 10 и 12 години”, каза Мария Петрова, която призова варненската публика да дойде в залата, за да се наслади на най-красивия и женствен спорт.

  “Чар-ДКС и почетният гражданин на Варна Мария Чиприянова са учредител на международния турнир “Руми и Албена”, който се провежда в памет на трагично загиналите гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова на 16 март 1978 г. при самолетна катастрофа.

  Първото издание на надпреварата се проведе през 1997 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *