Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Властите в България повишиха нивото на сигурност
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Няма пряка заплаха за страната ни от терористичен акт, заяви Бъчварова

Мерки от националния антитерористичен план са активирани в България веднага след атентатите в Брюксел. Няма пряка заплаха за страната ни от терористичен акт, заяви на извънреден брифинг министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от offnews.bg.

Повишено е нивото на сигурност по всички национални транспортни обекти – летища, жп-гари, пристанища. Повишено е нивото на сигурност и по метростанциите в София. Столична община съдейства на СДВР за проверка на “възлови обекти” в столицата.

Разпоредени са мерки за засилен граничен контрол, където ще се извършва “100-процентова проверка”. В момента се провежда и специализирана полицейска операция, в хода на която е повишено полицейското присъствие и са засилени мерките за сигурност.

Службите ни са в постоянен контакт с европейските. “Такива терористични атаки наблюдаваме в последните дни и това, за съжаление, е една поредица, която ни кара да се чувстваме изключително обезпокоени”, каза Бъчварова.

Свикано е заседание на националния щаб по сигурността, на което ще присъства и премиерът Бойко Борисов. В София ще бъде проведено и антитерористично учение, което било планирано още преди два месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *