• Varna
  9°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s SE
  Спират движението в центъра заради Варненския карнавал
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Движението на пътно-превозни средства в центъра на града ще бъде спряно за четири часа заради провеждането на Варненския карнавал 2016 г. От 13:45 часа утре до приключването на мероприятието ще бъде преустановено движението по пл. „Св. Св. Кирил и Методий”, бул. „Мария Луиза” – в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”, бул. „Владислав Варненчик” – в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий” и бул. „Христо Ботев” – от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”.

  От 14 до 17:30 часа ще бъде ограничено движението по бул. „Мария Луиза” – в частта от кръстовището с ул. „Шипка” до кръстовището с бул. „Сливница”, бул. „Сливница” – от сградата на Община Варна до кръстовището с бул. „Княз Борис I”, бул. „Княз Борис I” – от Икономическия университет до кръстовището с бул. „Сливница” и бул. „Осми Приморски полк” – от кръстовището с бул. „Цар Освободител” до кръстовището с бул. „Сливница”.

  От 18 часа тази вечер до 18:30 часа утре вечер ще бъде освободена местостоянката за таксита пред Катедралния храм.Това се налага заради изаграждането на сцена-ескада.

  Заради промените се въвеждат следните обходни маршрути за автобусите на общинската фирма „Градски транспорт”:

  – Автобуси по линия 148 ще преминават по бул. „Съборни” и ул. „Антим I” – двупосочно.

  – Автобуси по линия 14 ще използват обходен маршрут през ЖП Гара – двупосочно.

  – Автобуси по линии 9, 51 и 109 ще преминават от ЖП Гара по ул. „Бачо Киро”, през сп. „Централна поща”, по бул. „Антим I”  и се включват по маршрута си, промените са двупосочни.

  Промени ще има и в маршрута на обслужване на автобуснa линия № 148 от 10:45 до 12 часа заради поклонение пред арката на Осми Приморски пехотен полк. Курсове по линия 148 с променен маршрут от „Владиславово” посока сп. „Почивка” са с начален час на курс в: 10:00 часа, 10:15 часа, 10:30 часа, 10:45 часа и с маршрут както следва: след сп. „Музея” на кръстовището на бул. „Осми Приморски полк” десен завой по  бул. „Цар Освободител”, ляв завой на кръстовището с бул.”Княз Борис I” по пътя на линия 14 до последна спирка.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *