Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Участъци от “Хемус” остават затворени
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

До 31 март се ограничава движението по платното в посока Варна на мостовото съоръжение при км 4+470 на автомагистрала „Хемус“ поради ремонт на дилатационна фуга. Трафикът се пренасочва двупосочно в платното за София. През делничните дни движението ще се осъществява по една лента в посока София и една лента за Варна.

До утре се удължава и ограничението за движение в тръбата в посока Варна на тунел “Витиня” на АМ “Хемус” за светлата част на денонощието (между 9 ч. и 18 ч.), поради извършването на планирано почистване след края на зимния сезон на съоръжението. Трафикът ще се пренасочва двупосочно в тръбата за София. През април предстои почистване и на останалите тунели от АМ “Хемус” и АМ “Тракия”.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *