• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 38%
  Вятър: 3m/s SSW
  Държавата праща 3,5 млн. лв. за магистрален водопровод на “Аспарухово”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Проект за изграждане на магистрален водопровод ф500 за “Аспарухово” подписаха днес кметът на Варна Иван Портних и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Той е на стойност 3,5 млн. лв. и ще бъде целево финансиран от МРРБ. Средствата са част от 25-те млн. лв., предвидени в бюджета на министерството за целеви инвестиции в общинска ВиК инфраструктура.

  “Това е поредната подкрепа за Варна, за което благодаря на министър Павлова. През януари приключихме работа по аварийния ремонт на основния водопровод за “Аспарухово”. В него бяха вложени 3 млн. лв., осигурени също от МРРБ, а при ремонта бе използвана специална тунелна технология за прокопаване на терен под жп линиите. Днес, с подписването на новия договор, е гарантирано изпълнението на ремонта на водопровода в квартала, което, от една страна, ще доведе до намаляване на ВиК авариите, а от друга ще осигури реализация на инвестиционната ни програма за Аспарухово и активно преобразяване на квартала. След ремонта на подземната инфраструктура, започваме с поетапната реконструкция на булевардите “Народни будители”, “Първи май”, както и с изграждане на още 2 ленти на ул. “Мара Тасева”, каза кметът Иван Портних.

  Кметът припомни, за изграденото дълбоководно заустване на отпадните води в Златни пясъци и, че проектът за изграждане на нова ПСОВ в курорта е на фаза избор на изпълнител. Вече са открити и тласкател “Акациите” и разширената и модернизирана Пречиствателна станция за отпадни води – Варна. От няколко години е модернизирана и пречиствателната станция в курорта „Свети Константин и Елена”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *