• Варна
  6°
  разкъсана облачност
  Влажност: 70%
  Вятър: 5m/s NNE
  Летище Завентем подновява работа най-рано в неделя
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Twitter/ Anna Ahronheim
  Снимка: Twitter/ Anna Ahronheim

  Летище Завентем в Брюксел ще възобнови работа не по-рано от 3 април – неделя сутринта, съобщи европейската авиодиспечерска служба Евроконтрол. Нито един пътнически полет няма да замине от летището и няма да пристигне там до 23:59 ч. на 2 април, гласи съобщение, разпространено от ТАСС, предаде БТА.

  Снощи белгийското правителство и полицейските синдикати, които настояваха за засилени мерки за сигурност, заплашвайки със стачка, постигнаха споразумение, което разчисти пътя за отварянето на международното летище Завентем.

  Четирите полицейски синдиката получиха обещания за подкрепления, в материални и човешки ресурси, за всички летища в Белгия, заяви пред Франс прес техен представител след кризисна среща с представители на министъра на вътрешните работи Ян Ямбон снощи.

  Полицейските синдикати искаха систематичен контрол на пасажерите и багажите преди влизането в новата зона за заминаващи на аерогарата, но летищната управа заяви, че това ще означава пътниците да чакат прекалено дълго и просто ще премести заплахата за сигурността от вътре в терминала извън него.

  Според представителя на синдикатите те са постигнали целта си на 90 процента – във всички случаи контролът да се осъществява преди митническата проверка, запазена само за заминаващите пътници.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg