• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 38%
  Вятър: 3m/s SSW
  Изграждат единен портал за студентите във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Оборудват класни стаи с Touch маси и Touch панел

  Четирима магистри от Икономическия университет в града – Георги Станчев, Косьо Владимиров, Мария Рускова и Александрина Александрова спечели конкурса „Моята Beehive идея за Варна”. Тяхната идея за изграждане на единен портал на студентите във Варна получи най-голяма подкрепа от журито, съставено от експерти на варненското сдружение „Споделено работно място”.

  Инициативата цели да обхване всички студенти в града, като им даде възможност за достъп до актуална информация за културния живот във Варна и местата, които могат да посетят безплатно или с определена студентска отстъпка, както е в повечето развити европейски държави. В портала ще бъдат публикувани събития на община Варна и дирекциите „Младежки дейности” и „Спорт”, доброволчески инициативи, места за допълнително образование и развитие на студента, стажове във фирми, езикови центрове, образователни форуми и други.

  Журито на конкурса реши да подкрепи логистично още една идея, разработена от учениците Христо Карацанов и Виктор Иванов. Техният проект „Дигитална класна стая” е насочен към модернизирането на учебната среда в българските училища, чрез използване на най-модерната технология на 21-ви век, а именно специални Touch маси – мултитъч маса с интуитивен сензорен интерфейс. Всяка маса ще се използва от четирима ученици. На мястото на бялата дъска ще бъде поставен осемдесет и четири инчов Touch панел, на който учителят ще показва нагледно материали и съдържание при предаването и обяснението на уроците.

  Работата и по двете инициативи започва с разработване на предложенията, изграждане на стратегия за изпълнение и търсене на партньори за реализацията им.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *