• Варна
  2°
  ясно небе
  Влажност: 74%
  Вятър: 2m/s N
  Садят 8000 фиданки в “Аспарухово”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Държавно горско стопанство "Варна"
  Снимка: Държавно горско стопанство “Варна”

  8000 церови фиданки ще бъдат засадени в “Аспарухово” за Седмицата на гората. Така ще бъдат попълнени културите на 12 декара от горските територии в района. В засаждането, което стартира днес край “Темелкова чешма”, активно се включиха и доброволци от гражданско обединение.

  “Благодарни сме на хората за проявената съпричастност. Гората е на всички ни, затова е важно обществото да показва отношение към нейното опазване и развитие”, коментира инж. Николай Хлебаров, директор на Държавно горско стопанство “Варна”.

  Той отчете, че през пролетта на тази година на територията на горското стопанство са залесени 20 дка, а други 38 дка предстои да се залесят през есента. Върху общата площ от 58 дка ще бъдат засадени 1 500 тополи и 15 000 церови фиданки.

  През 2015 година Държавно горско стопанство „Варна е залесило 85 дка, 5 дка от които са на територията на район “Аспарухово”. В рамките на миналата година горският фонд в обхвата на ДГС “Варна” е обогатен с 35 000 акациеви фиданки и над 3 500 церови фиданки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *