• Варна
  13°
  ниска облачност
  Влажност: 67%
  Вятър: 5m/s WSW
  Варненски ученик пребори конкуренция от пет континента
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Мартин Илиев спечели сребърен и бронзов медал от турнир по математика

  ilievМартин Илиев от варненското СОУ „Димчо Дебелянов” се завърна със сребърен и бронзов медал от третия международен турнир „Математика без граници“. В състезанието участват 2659 третокласници от 25 страни на 5-те континента.

  Мартин се явява на състезания по математика от седемгодишен, а това е първият му голям успех. Мечтата на третокласника е да се занимава с компютри и да измисля нови програми, които да са в помощ на хората. Малкият математик споделя, че задачите в международния турнир не са го затруднили, тъй като подготовката в училище му дава стабилна основа. Любовта му към математиката го подтиква всяка седмица, след часовете, да решава допълнителни задачи с класния си ръководител Снежана Нейчева.

  Приема явяването на състезания като отговорност и развлечение. С нетърпение очаква резултатите и от третия кръг на международния турнир „Математика без граници“ и се надява да попълни колекцията си от медали със златен такъв.

  На 16-ти април тази година му предстои и ново предизвикателство. Той ще се включи в Сингапурско-азиатска училищна олимпиада, която ще се проведе за първи път във Варна. Вече е започнал подготовка за състезанието, тъй като очаква сериозна конкуренция и от съучениците си в СОУ „Димчо Дебелянов“.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg