Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненски ученик пребори конкуренция от пет континента
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Мартин Илиев спечели сребърен и бронзов медал от турнир по математика

ilievМартин Илиев от варненското СОУ „Димчо Дебелянов” се завърна със сребърен и бронзов медал от третия международен турнир „Математика без граници“. В състезанието участват 2659 третокласници от 25 страни на 5-те континента.

Мартин се явява на състезания по математика от седемгодишен, а това е първият му голям успех. Мечтата на третокласника е да се занимава с компютри и да измисля нови програми, които да са в помощ на хората. Малкият математик споделя, че задачите в международния турнир не са го затруднили, тъй като подготовката в училище му дава стабилна основа. Любовта му към математиката го подтиква всяка седмица, след часовете, да решава допълнителни задачи с класния си ръководител Снежана Нейчева.

Приема явяването на състезания като отговорност и развлечение. С нетърпение очаква резултатите и от третия кръг на международния турнир „Математика без граници“ и се надява да попълни колекцията си от медали със златен такъв.

На 16-ти април тази година му предстои и ново предизвикателство. Той ще се включи в Сингапурско-азиатска училищна олимпиада, която ще се проведе за първи път във Варна. Вече е започнал подготовка за състезанието, тъй като очаква сериозна конкуренция и от съучениците си в СОУ „Димчо Дебелянов“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *