• Варна
  5°
  разсеяна облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 3m/s N
  Във Вълчи дол вече има рентгенов кабинет
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Община Вълчи дол
  Снимка: Община Вълчи дол

  Нов рентгенов кабинет отвори врати в поликлиниката във Вълчи дол в Световния ден на здравето

  и на здравния работник. Гости на откриването бяха кметът Тошко Янев и управителят на ДКЦ 1 „Света Климентина” във Варна д-р Иван Иванов. По повод новата придобивка отец Станислав Друмев отслужи водосвет за здраве и благополучие на медицинския персонал и жителите на общината.

  Тошко Янев поздрави екипа на д-р Иванов и подчерта, че това е първата от много бъдещи придобивки в услуга на жителите на общината. „Останете всеотдайни в работата си и следвайте упорито целите, които сте си поставили занапред. Желая ви енергия и сила, за да преодолявате предизвикателствата, пред които се изправяте в трудното ви ежедневие”, пожела кметът на Вълчи дол.

  От своя страна д-р Иванов подчерта, че „това е, може би, единствената малка община в България, която наистина мисли за своите жители. За пръв път в малка община се открива кабинет по образна диагностика“.

  Рентгеновата уредба „Standard 50”е производство на нидерландската компания, специализирана в производството на електроника „Филипс“ . За нуждите на кабинета е закупена и специализирана машина за проявяване на рентгенови снимки, а на помещението е извършен основен ремонт. Кабинетът е открит с капиталови средства от общинския бюджет и е отдаден под наем за срок от 5 години на ДКЦ 1 „Света Климентина“. Рентгенът ще работи всеки понеделник и четвъртък от седмицата, като на 11 април гражданите ще бъдат преглеждани безплатно.

  Снимка: Община Вълчи дол
  Снимка: Община Вълчи дол

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg