Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненци си разменят стоки и услуги без пари
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

12593546_10204332589114189_1678269138573566742_o

Всеки втори и четвърти вторник от месеца в близост до пазар “Чайка”

Пазар за свободна размяна на стоки и услуги ще помага на варненци да се отърват от непотребни вещи, а на други да се сдобият полезни за тях неща. Инициативата е на общественика Никола Куташки, който планира своеобразният базар да се провежда всеки втори и четвърти вторник от месеца  в близост до пазар „Чайка“. Следващата размяна ще се проведе на 12 април.

Могат да се носят хранителни и не хранителни стоки. Можете да донесете и всичко, което няма да ползвате вече, за да го размените с нещо друго, което ще ви свърши работа. Също така дребна техника, дрехи и други. По-обемистите неща, които бихте желали да размените, можете да снимате и да донесете снимки.

Всичко, което бъде донесено и не намери нов собственик, се прибира отново от притежателя му. На място ще има и тетрадка, в която всеки ще може да запише услугата, която иска да размени с някой друг.

„Има път към щастието и то е в споделянето. В свят, който ни казва, че всичко има стойност, ние казваме, че за нас не е така. Кой може да каже колко струва един домат, отгледан от семейство с много любов, нежност и грижа. Домат, който е обгрижван като малко дете, на който често са пели песни и е попивал от любовта ни. Щастието е пълно когато е споделено“, споделя за идеята си Куташки.

Нека започнем заедно да сътворяваме новата земя, свят без пазари, където хората се занимават с това което обичат и разменят творенията си, в каквато и форма да са се проявили

Tъй като се очакват много хора, срещата ще бъде на бул. Александър Станболийски, съобщи допълнително Никола. Това е съвсем близо до пазар Чайка. Площадчето точно срещу пицария Фратели. Там има и много удобни места за спиране. Който може, да си носи масичка и покривка за нещата. Организаторът също ще осигури маси, за тези които нямат, но може и да не стигнат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *