• Варна
  8°
  ясно небе
  Влажност: 39%
  Вятър: 6m/s W
  В Софийския университет се паднаха Елин Пелин и съпоставка на цитати от Вазов и Вапцаров
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Sofiautre.bg
  Снимка: © Sofiautre.bg

   

  В 9.00 ч. в зала 65 в Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски” започна изпитът по български език и литература. 986 кандидат-студенти са подали заявления за явяване.

  Петя Петкова от Бургас изтегли двете теми, от които ще избират явилите се на изпита по български език и литература, съобщиха от Софийския университет.

  Изпити по български език и литература и география в СУ

  Първата тема, която студентите могат да изберат е “Тегло и забрава в разказите на Елин Пелин”.

  При избор на втората тема кандидат-студентите трябва да съпоставят цитатите:

  “От днеска нататък българският род история има и става народ!” – Иван Вазов, “Паисий” и “Какво ще ни дадеш, историйо, от пожълтелите си страници?” – Никола Вапцаров, “История”.

  Зам.-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидат-студентите да представят по най-добър начин своите знания. Председател на изпитната комисия е доц. Паулина Стойчева от Факултета по славянски филологии на Софийския университет.

  С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет: Философия; Психология; Социология; Културология; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Румънска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *