Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Студенти разиграват граждански процес в съда
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Ден на отворените врати в Апелативния съд

Снимка: © Varnautre.bg/ архив
Снимка: © Varnautre.bg/ архив

Граждански процес ще разиграят студенти от правния факултет на Варненския свободен университет в Апелативния съд утре. Младите хора ще представят казус, свързан с действия на пълномощник с невалидно пълномощно, а техен ментор ще бъде съдията от Варненския окръжен съд Дияна Митева.

Проявата ще постави начало на Ден на отворените врати във варненския Апелативен район по повод Деня на българската конституция, който се отбелязва на 16 април.

Веднага след симулирания процес съдия Росица Тончева от Апелативния съд и ментор на майсторския клас по наказателно право ще започне дискусия на тема „За мястото на професионалистите в правното образование„. В нея участие ще вземат съдиите, прокурорите и гостуващите студенти.

Откритият ден тази година изцяло е посветен на предимствата от засилване на практическите аспекти в юридическото образование. Варненският апелативен район има сериозни постижения в промяната и в утвърждаването на този образователен модел на сближаване на правното образование с действащи магистрати.

Участниците в симулирания наказателен процес и най-активните в дискусията ще бъдат наградени с Диплом за участие от административните ръководители на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян и на варненската Апелативна прокуратура Ружа Големанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *