• Варна
  11°
  разкъсана облачност
  Влажност: 30%
  Вятър: 9m/s ENE
  Пациенти във Вълчи дол чакат всяка седмица лекари от Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Разкрити са клинична лаборатория и рентгенов кабинет

  Над 20 лекари специалисти от варненското ДКЦ 1 „Света Клементина” посещават два пъти седмично всеки месец Вълчи дол, за да обслужват на място нуждаещите се пациенти. ДКЦ-то е спечелило обществена поръчка за здравно обслужване на жителите на общината, обявена преди две години.

  Разкрита е и клинична лаборатория, която ежедневно взема кръв от болните за по-добра диагностика и лечение. На 7 април – навръх Световния ден на здравето бе открит и рентгенов кабинет, като апаратуратата ще работи всеки вторник и четвъртък. В понеделник пък гражданите бяха преглеждани безплатно. За нуждите на кабинета е закупена и специализирана машина за проявяване на рентгеновите снимки.

  По случай 8 март управителят на ДКЦ I д-р Иван Иванов и екипа му извършиха безплатни прегледи на жени от общината и работнички от свинекомплекса за профилактика на рак на гърдата.

  Такава кампания тече и в Градска болница във Варна от понеделник. Прегледите се извършват от специалисти от здравното заведение и известния мамолог доц. Христина Попмихайлова, като само през първия ден до обяд са преминали над 40 жени. Консултациите се извършват по предварително записване, като всички часове вече са заети.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg