• Варна
  11°
  разсеяна облачност
  Влажност: 62%
  Вятър: 7m/s W
  Намериха мъртва Александра от Провадия (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Ловен дом 1
  Изоставената сграда, в която е открито тялото на момичето. | Снимки: Румен Сарандев

   

  Тяло на мъртво момиче е било открито тази вечер край Провадия.

  АлександраТова е изчезналата на 22 март 13-годишна Александра Любенова Сивриева от Провадия, която преди 10 дни беше обявена за национално издирване, съобщиха официално от прокуратурата във Варна. Тялото е намерено в изоставения ресторант “Ловна среща” край града, който от години е свърталище на бездомници и наркомани. На трупа се натъкнали момчета, които дошли тук да пушат. По неофициална информация тялото е намерено в мазите на порутената сграда.

  Ловен-дом

  Родителите на Александра в момента пътуват от Германия, където са на гурбет. Очаква се след пристигането си да разпознаят тялото.

  В момента десетки хора от Провадия са край сградата на Ловния дом в очакване на повече информация за откритото тяло. Целият град е настръхнал. Хората се страхуват да пускат децата си на училище, съобщава Нова тв.

  ВИДЕО: Лелята на Александра от мястото, където е намерен трупът

  Александра изчезна на 22 март, след като излиза по обед от дома си, за да отиде до магазина. Роднините ходили в близкия магазин да я търсят, но записи от камерите показали, че момичето не е влизало там. Още в деня на изчезването роднините са подали молба за издирване на 13-годишното дете и в МВР. На 3 април Александра беше обявена за национално издирване.

  На 4 април бащата на Александра разказа, че е получил обаждане с искане за откуп. По свидетелски разкази момичето е било издърпано в кола от улицата. На 6 април Районната прокуратура в Провадия изиска материалите от извършващата се проверка от ОД на МВР – Варна и образува досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице.

  След като момичето е намерено мъртво, воденото до момента от Районната прокуратура в Провадия досъдебно производство за отвличане е взето по компетентност от Окръжната прокуратура във Варна с оглед извършено умишлено убийство на малолетно лице – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4  от Наказателния кодекс.

  Репортаж на Нова тв

  Още по темата: Прокуратурата се зае със случая с изчезналата Александра

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *