• Varna
  14°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Вятър: 3m/s E
  За първи път клубове и галерии се включват в Нощта на музеите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Терми

  Ще бъде създадена специална Нощната карта на Варна, която ще представи няколко маршрута за посетителите

  “Нощ на Музеите и галериите” ще се проведе за първи път във Варна на 20 и 21 май 2016 г. В тази нощ голяма част от музеите и галериите отварят врати и срещу свободен вход дават възможност на голям брой посетители да се запознаят отблизо с културното наследство и изкуство на съответната страна.

  Нощта на музеите е вече традиционна за Варна, но през 2016 г. към инициативата се присъединяват и галерии.

  История на Варна

  Списанието за градска култура “Ти си Варна”, в партньорство с младежка група “Аморфа” и с подкрепата на фонд “Култура” към община Варна пое инициативата да организира първото издание на “Нощта” в морската столица. В инициативата ще се включат музеи, голяма част от галериите, творчески пространства, заведения.

  Eдна от целите е да бъдат въвлечени голям брой участници в “Нощта на музеите и галериите” освен чрез експозиции и изложби, също така и чрез културни събития, които ще се проведат в рамките на “Нощта”. Друга цел е да се даде поле за изява на млади артисти и организации, като по този начин събитието да се превърне в платформа за реализация на нови и алтернативни проекти в областта на културата и изкуството.

  “Нощ на Музеите и Галериите” ще протече в два дни – 20 и 21.05 – петък и събота.

  Военноморски музей
  В петъчната вечер ще бъдат открити изложби, ще се проведат концерти и представления в алтернативни пространства, партита в заведения и клубове. През деня в събота част от музеите и галериите ще организират дневна програма. Кулминацията на събитията ще бъде времето от 18:00 – 01:00 ч в събота – 21.05, когато музеите и галериите ще работят при вход свободен.

  Ще бъде създадена специална Нощна карта на Варна, която ще представи няколко маршрута за посетителите. По този начин те ще бъдат улеснени в посещението на по-голям брой места.

  Археологически музей

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *