• Varna
  1°
  ясно небе
  Влажност: 75%
  Вятър: 2m/s N
  Кметът на Дългопол се пребоядиса, от “Глас народен” мина в ГЕРБ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка ©БНТ Кметът на Дългопол Георги Георгиев

   

  Кметът на варненската община Дългопол Георги Георгиев, който спечели като кандидат на партия “Глас народен”, смени партийната принадлежност. По-малко от 6 месеца след местните избори Георгиев вече е от ГЕРБ.

  От ръководството на “Глас народен” разпространиха декларация, с която се разграничиха от Георгиев и официално обявиха, че свалят доверието си от него.

  “Георги Георгиев и неговия екип получиха регистрацията на Глас Народен, благодарение, на която г-н Георгиев стана кмет. Изборът му днес да премине към ГЕРБ е “личен”, предвид обстоятелствата в общината, а именно – условието, че ако не премине в ГЕРБ, община Дългопол ще бъде оставена без средства за европейски проекти и съответно ще фалира. Този “личен” избор се надяваме да е в интерес на гражданите на Дългопол. Пожелаваме му успешен мандат”, се казва в декларацията на партията.

  През октомври 2015 кандидатът на “Глас Народен” Георги Георгиев спечели битката за Дългопол след балотаж  срещу дотогавашния кмет Маринка Иванова, издигната от местна коалиция “Всички за долината”. Дългопол пък стана единствената община в страната, в която партията на Светльо Витков “Глас народен” успя да спечели кметските избори.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *