• Varna
  8°
  лека мъгла
  Влажност: 93%
  Медицинският университет ще има научен институт
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ще подпомага създаването и изпълнението на иновативни изследователски проекти

  Научноизследователски институт (НИМУ) ще бъде разкрит в структурата на варненския Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Предложението е на академичния съвет на висшето училище.

  НИМУ – Варна обединява научноизследователската платформа за всички научни сектори. Шестте постоянни научно-приложни секции са „Медицина“, „Фармация“, „Дентална медицина“, „Обществено здравеопазване“, „Професионални здравни грижи и комплементарна медицина“ и „Интегрирани и международни проекти“.

  Проектът предвижда във всяка от научните секции да има възможност за работа по приоритетните научни направления на университета, които са храни и хранене, трансплантационна и имплантационна медицина, заболявания на централната нервна система, онкология и редки заболявания и мениджмънт на болестите.

  Мисията на Научноизследователския институт е да бъде академична платформа, която да подпомага създаването и изпълнението на иновативни изследователски проекти, като подкрепя учените в сферата на медицината, фармацията, денталната медицина и общественото здравеопазване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *