• Varna
  10°
  тъмни облаци
  Влажност: 81%
  Вятър: 4m/s ENE
  Министерски рейд във Варна днес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©Varnautre.bg
  ©Varnautre.bg

   

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще посети днес Варна. В 12:00 часа тя и кметът Иван Портних ще дадат старт на ремонта на първия етап от Аспарухов мост. Събитието ще се състои в началото на моста (над жп линиите), в посока Варна. Веднага след това ще бъде поставено началото на изграждането на магистрален водопровод в кв. Аспарухово на ул. “Мара Тасева” пред сградата на Районното кметство.

  От 14:00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството ще присъства на церемония, на която ще бъде даден официален старт на платформата SmаrtFuture на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и ще вземе участие във форума „Неравенство и образование – глобални тенденции и перспективи”. Двете инициативи са част от празничната програма по случай 25-тата годишнина от основаването на университета.

  От 18:30 часа Лиляна Павлова ще присъства на тържествена церемония по отбелязването на годишнината на висшето учебно заведение, която ще се състои във Фестивален и конгресен център – Варна.

  Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин също ще е във Варна днес. Той ще проведe отворена дискусия във Варна, посветена на възможностите, които Европейският социален фонд предоставя за стимулиране на туристическия бранш у нас чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. За участие в събитието са поканени представители на туристическия бранш от региона, на общините и на университетите.

  По време на срещата заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще запознае присъстващите подробно със схемите от новия програмен период, които дават различни възможности за обучение и заетост, включително и на лица и от туристическия сектор.

  Срещата ще се проведе от 10:30 часа във Фестивалния и конгресен център.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *