• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 43%
  Вятър: 8m/s NE
  Обвиненият за убийството на Александра: Съжалявам за грабежа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Арест-за-убийството-на-Александра---Красимир-3
  Снимки: Varnautre.bg

   

  Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда “задържане под стража” спрямо Красимир Т., привлечен на 13 април като обвиняем за грабеж и убийство на малолетната Александра от Провадия.

  “Искам да кажа, че съжалявам за грабежа, който съм направил, и искам просто да помогна на приятелката ми и да съм под домашен арест, като се явявам винаги, когато ме повикат”, заяви Красимир на съдебното заседание, като призна, че е убил момичето заради златните й бижута.

  Арест-за-убийството-на-Александра---Красимир-2

  Съдът счете, че от събраните до момента доказателства по делото – обяснения на обвиняем и на неговата приятелка, протоколи за огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, протоколи за доброволно предаване и други, може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, за които са му повдигнати обвинения. Ако е на свобода, съществува реална опасност да се укрие, тъй като не е с постоянен адрес и пребивава на адреса в Провадия от няколко месеца, аргументира се съдът.

  Красимир е обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, което също бе основание за определяне на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

  Определението на ВОС може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес, като заседанието на Апелативния съд е насрочено за 19 април от 10 часа.

  Всичко по темата: Александра е удушена още след отвличането й (обзор)

   

  2 коментара

  1. Анонимен

   Do jivoten smart

  2. Zvezdi

   О, Боже какви простотии. Няма закон , който може да обвинява осъжда или задържа когото и да било със или без признания, докато не се потвърдят факторите – отпечатъци на обвиняемия по тялото на убитото момиче, открити и установени по време на аутопсията. Второ най-важния фактор и мотив за извършеното престъпление- липсващото бижу или парите, които са взети за продажбата му. Нека да мислим трезво. Има ли предмет – ценност, бижу или каквото и да е заради, което един човек умело ще се съпротивлява и ще изложи живота си на опастност за да си го опази, камоли 13 годишна пикла. Това е абсурдно. Бижуто просто се краде – не убиваш притежателя му за удоволствие, а и правосъдната ни система е много благосклонна към престъпниците, които общо взето ако не застрашават живота на депутат от Народно събрание, всичко е ок. Всекидневните престъпления са нещо естествено за което никой не си мръдва пръста и не обръща внимание в общината и съда.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg