• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 74%
  Синята зона във Варна – най-рано в края на годината
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Поетапното въвеждане на синята зона може да започне най-рано в края на годината, като в момента тече процедурата за избор на фирма, която поддържа софтуера, съобщи днес кметът Иван Портних.

  В момента общината изгражда буферен паркинг в района на “Пикадили парк”, за да спират колите извън Морската градина, съобщи още кметът и допълни: “Очакваме от Министерството на отбраната да ни прехвърли имоти, които се намират в парка, ще приобщим и превърнем тази територия максимално бързо в приятна паркова среда”.

  Паркинг-до-Пикадили-парк
  Новият паркинг на част от територията на общинското предприятие “Управление на проекти и озеленяване”

  Голяма част от проектите, включени в Инвестиционната програма на общината за новия програмен период, предвиждат изграждане на паркинги, каза още кметът на Варна Иван Портних. “Така ще бъде решен един наболял за града проблем – липсата на достатъчно места за паркиране”.

  Припомняме, че с пари по програма “Джесика” беше изграден паркингът за туристически автобуси на бул. “Приморски”, срещу Малките терми, и беше разширен съществуващият на входа на Пристанище Варна.

  “Варна е първата община, която направи проекти за изграждане на паркинги, финансирани по програма “Джесика”. Сега предстои чрез Фонда на фондовете и новата оперативна програма да създадем пет нови фонда – три от които за градско развитие, чрез които общините също ще могат да кандидатстват за изграждане на паркинги, тържища, пазари, спортни съоръжения, атракциони, аквапаркове. Ще има и фонд за туристическа инфраструктура. Разбирам, че Варна има готовност да кандидатства веднага, защото кметът вече представи различни проекти”, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на днешното си пътешествие във Варна.

  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

   

  3 коментара

  1. Fox81

   Навсякъде във Варна е ад паркирането, изключения правят само селата Владиславово, Кайсиева градина и др. подобни.
   Центъра, Колхозен пазар и др. са направо ужас. Общината трябва да приеме закон който да гласи, че всяка новопостроена жилищна сграда трябва да има 200% парко места т.е. 10 апартамента, гарсониери, ателиета или т.н. да има 20 паркоместа! В нашата жилищна сграда на 10 жилища са 2 гаража!

   • Кънчо

    Хайде пробвай се да намериш място в селата Владиславово и Кайсиева. След 16 е ужас.

  2. ТодоровСМ

   Само на мен ли ми се струва,колко старателно се заобикалят обекти на тимаджии. а пред “тяхното” кафе-галерия -хотел просто трябва да прелиташ,и денем и нощем.Друго такова чудо е около спортна зала и морско училище. Моля,ректора на морското да отговори на варненци,що за кадри подготвя като дори не паркират правилно,камо ли да водят кораб,например химикаловоз- ами такива ще унищожат цял град……. и шефа на общинска и кат са за панделата и да върнат заплатите-веднага!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg