• Варна
  8°
  ясно небе
  Влажност: 36%
  Вятър: 4m/s E
  Обвиниха и жената на Красимир за убийството на Александра
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  18-годишната Ивалена не е бременна, категорични са лекарите


  Има втори обвиняем за убийството на 13-годишната Александра от Провадия. За 72 часа вече е задържана и приятелката на Красимир, когото съдът остави под стража в ареста. Окръжна прокуратура е повдигнала обвинение на 18–годишната Ивалена Маринова за помагачество в извършеното престъпление – грабеж, придружен с убийство.

  За ареста на Ивалена беше съобщено още в сряда – ден след като тялото на Александра беше намерено в приземния етаж на изоставения ресторант “Ловен дом” в Провадия. По-късно се оказа, че в ареста е само Красимир, а приятелката му е на свобода и е бременна.

  „На въпроси на ваши колеги, уточнявам, че Ивалена е освидетелствана и категорично не е бременна. По разпореждане на прокурора е извършено освидетелстване. Лекарите са категорични, че няма бременност. Така, че тя е съучастник в това престъпление, в момента се разпитва пред съдия и прокуратурата е разпоредила задържането й за 72 часа. В понеделник ще бъде изпълнена и мярката – ще бъде поискан постоянният й арест”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от “Фокус”.

  Ивалена и Красимир
  Ивалена и Красимир

  В късния след обед в петък е изготвено заключение на графологическа експертиза, назначена от прокурора, която е установила, че на местопрестъплението е открит отпечатък от обувка до главата на жертвата – установено е, че той е оставен от обувката на Ивалена.

  Прокуратурата разполага и с видеозапис, на който Ивалена и Красимир продават златните накитите на жертвата – пръстен, обици, колие с медальон и гривна.

  Ивалена и Красимир обитават къща, съседна на тази, в която Александра живеела при баба си. Те са последните, които са видели жива – пили с нея кафе до магазина, където ученичката отишла след като станала от сън на фаталния 22 март. По-късно братът на Красимир твърдеше, че тя била насила вкарана в кола и отвлечена. Това успя да заблуди полицията, която издирваше момичето по околните села с версията, че е открадната за жена. Заради тази следа униформените така и не проверили “Ловния дом”, където най-вероятно 20 дни е лежало тялото на момичето, скрито под купчина изпочупени шкафове. Ивалена и Красимир активно участвали в търсенето на малката заедно с близките й. А версията с бремеността Ивалена разпространявала сама и дори твърдяла, че е в петия месец. Пред съда в петък Красимир също твърдеше, че приятелката му е в напреднала бременност и състоянието й е тежко. С мотива, че трябва да се грижи за нея, той настояваше да бъде пуснат под домашен арест.

  В понеделник прокуратурата ще поиска от съда Ивалена да остане под стража до края на делото.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg