Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Първата “Купа Варна” събра над 140 бойци
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Купа ВарнаМного емоции, куп медали, грамоти и заслужени аплодисменти съпътстваха първото издание на отворения шампионат по кикбокс и муай тай “Купа Варна”. Общо над 140 състезатели от 19 клуба в страната взеха участие в различните стилове на татами и на ринг.

Събитието се проведе в морската столица в спортната зала “Христо Борисов”. Домакин и организатор на събитието е спортен клуб “Вокил” в лицето на неговия председател Галин Димов. Той е подкрепен от ордена на тамплиерите в България, с логистична и организационна подкрепа на дирекция “Спорт” в Община Варна и екип от професионални съдии и рефери предоставени от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Освен клубовете от столицата на кикбокса и муай тай – Варна взеха участие и клубовете от градовете Шумен, Нови пазар, Свиленград, София, Монтана, Нова загора, Бургас, Каварна и Попово.

Купата за най-техничен състезател грабна възпитаникът на клуба домакин Радослав Колев, който вдигна на крака цялата зала след стъпването си на ринга и демонстрирането на перфектен кикбокс в стил К1. Престижният трофей “Купа Варна” стана притежание на СК “Тангра 2008” от Свиленград, които участваха с над 14 състезателя във всички дисциплини и извоюваха най-много шампионски и призови места.

Купа Варна

Този шампионат ще остане в историята на бойните спортове в града като първият, който полага началото на нещо ново с тенденцията след година две да се превърне в международен турнир. Безспорен е факта, че именно в град Варна има най-много спортни клубове развиващи кикбокс и муай тай и организирането на събития от този тип ще стават все по-чести.

купаВарна

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *