• Varna
  11°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 3m/s E
  Ремонтът на Аспарухов мост – на път да свали варненци от колите им
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка© Фейсбук -Петър Илиев/Аспарухово-най-добрия квартал за живеене
  Снимка© Фейсбук – Петър Илиев/Аспарухово-най-добрия квартал на Варна

   

  Ремонтът на Аспарухов мост, който предизвиква огромни задръствания, е на път да свали варненци от колите им. Тази сутрин преди 8:00 часа тапата е започвала още от преди спирка “Калин” в посока моста, алармираха в групата “Аспарухово – най-добрият квартал на Варна”. По-малко от час по-късно задръстването вече започва от центъра на квартала.

  От събота насам – когато верижна катастрофа допълнително утежни трафика, а шофьори останаха с часове в задръстването, текат призиви водачите да слязат от автомобилите и да се придвижват с градския транспорт.

  “Поради ремонта на моста и липса на алтернативно придвижване към града от Аспарухово и Галата – хора, нека да преценим дали няма да облекчим задръстването, ако решим да ползваме градския транспорт вместо собствените си коли. Няма да стигнем по-бързо, ако сме в личните автомобили”, коментира потребителка в социалната мрежа.

  На различно мнение обаче е друга част от шофьорите. Те са готови за протест заради огромните задръствания. Водачите смятат, че работниците, изпълняващи ремонта трябва да работят вечер и в почивните дни, а не в час пик, когато всички се опитват да стигнат до работните си места. “Събота и неделя почиваха, работят сега, а на нас ни трябват часове, за да стигнем до работа”, коментира водач, станал част от кошмарното задръстване днес.

  3 коментара

  1. Димитър Ванков Димитров

   Да пуснат един кораб от аспарухово към морска гара, защото и с градския транспорт няма как човек да стигне на време.

  2. Nina Iskreva

   Днес,18.04.,като никога,използвах градски транспорт.И тъй като живея в Звездица,единствения ми път с градски транспорт,или личен автомобил е през Аспарухов мост.Какво беше учудването ми когато автобуса,който по график трябва да тръгне от селото в 08.30 ч.,дойде в 10.40 ч.Естествено на шофьора му е нужна 10-минутна почивка/бих му дала и повече в този ад/ и след като тръгна в 10.50 ч. всички пътници благополучно пристигнахме в центъра на гр.Варна в 12.38 ч.Иначе,при нормални условия в работни дни се стига до Варна за не повече от 12-15 минути.Без значение с какъв транспорт – личен или обществен.

  3. Анонимен

   Необмислен проект. Ремонта да е нощем. Ако трябва и 1000 човека да си наемат работници!!!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *