• Варна
  7°
  ясно небе
  Влажност: 42%
  Вятър: 3m/s ENE
  18-годишната Ивалена остава зад решетките заради убийството в Провадия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ивалена

  Варненският окръжен съд определи постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Ивалена М., привлечена по обвинение за помагачество при извършване на грабеж и убийство на малолетната Александра от Провадия.

  “Аз не мислих, не вярвах, не знаех, че ще направи това нещо”, заяви Ивалена пред съда, като поиска да не бъде задържана. Тя е обвинена за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание над 10 години, заради което съдът прецени, че има реална опасност да се укрие, ако не бъде с мярка “задържане по стража”.

  От събраните до момента доказателства по делото, макар и в начален етап на разследването, може да се изведе обосновано предположение, че тя е съпричастна към деянието, за което е обвинена, смята съдът. От свидетелските показания и други доказателства е видно, че тя се е разпоредила със златните накити след убийството на Александра.

  Установени са следи от обувките на Ивалена на мястото на убийството. Тя и Красимир са напуснали Провадия веднага след деянието, като безспорно е установено, че са продали златните накити на убитото момиче в заложни къщи във Варна и Провадия.

  Ивалена не пребивава на адреса, на който е регистрирана в село Ъглен, тъй като живее отскоро при приятеля си в Провадия. Заради липсата на постоянно местожителство в страната има вероятност тя да се укрие от разследващите органи, ако не бъде ограничено правото й на придвижване.

  Всички тези основания изтъкна съдът при определяне на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 18-годишната Ивалена. Нейният приятел Красимир също е в ареста от миналата седмица.

  Определението на ВОС може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес пред Апелативния съд във Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg