Фестивал във Варна събира гурме, улично барбекю и вино
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

За четвърта поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценителите и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с oбщина Варна, организират Международното изложение „Фестивал вино и храна”.

winie_food_sq

Винарски изби и производители на хранителни продукти от цялата страна ще покажат на изложението своето производство от вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите. Разработени са специални пакети за посещение на туристи от курортните комплекси Златни пясъци и Св.св. Константин и Елена.

По време на фестивала в гурме зона „Ресторантът” шеф-готвач Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура ще предлагат 3-степенно гурме меню (различно за 3-те дни), приготвено от подбрани натурални български продукти. Новото през 2016-та е Street food зоната, където директно на улицата ще може да се опита барбекю, приготвено в the Big Green Egg чрез show cooking.

Фестивалът  ще се проведе от 22 до 24 април 2016 г. в Център „Чайка“ на  ул.“Н. Й. Вапцаров“ 5.

Програма

22 април, петък
14:00–16:00 Отворено за професионалисти (ресторантьори и хотелиери) – вход с покани

16:00-20:00 Отворено за граждани

16:00 Официално откриване

23 април, събота
Отворено: 12:00 – 19:00 ч.

21:00 Семинари:
“Основите на здравословното хранене и как виното подпомага нашето здраве” – лектор Калоян Стоянов
“Виното на Североизтока” – лектори Яна Петкова и Марин Атанасов
Място: “Морска тераса”, Централен плаж
Цена на семинар: 20 лв

24 април, неделя
Отворено: 11:00 – 17:00 ч.
Вход: 5 лв.
Гурме зона: куверт 25 лв.
Street food зона: куверт 10 лв.

Талони за гурме зоната – след 16:00 Ч в петък на рецепцията на фестивала

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *