• Варна
  8°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 6m/s S
  Фериботът в Белослав работи! Отмениха профилактиката
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Ферибот Белослав
  Снимка: Община Белослав

  Предвидената за днес профилактика на ферибота в Белослав се отменя заради необходимостта от осигуряване на алтернативен маршрут за транзитно преминаващите през Варна автомобили, които се отклоняват заради ремонта на Аспарухов мост, съобщиха от Община Белослав.

  По график всяка първа и трета сряда от месеца в интервала от 9:30 до 16:00 ч. съоръжението се спира за задължителен преглед на двигатели, агрегати и консумативи, както и за зареждане. За да не се възпрепятства обслужването на преминаващите автомобили, планираната за днес профилактика на ферибота ще се проведе през нощта от 24:00 и 4:00 ч.

  В ранните сутрешни часове днес фериботът не извършваше курсове за около 30 минути, за да бъде зареден с гориво.

  От Община Белослав апелират към пътуващите граждани за толерантност и търпение заради натоварения трафик в района.

  И тази сутрин ремонтът на Аспарухов мост предизвика километрично задръстване. Тапата започна да се образува още в 6:30 ч., а половин част по-късно цялото съоръжение беше блокирано с автомобили. В “Аспарухово” колоната отново стига до центъра на квартала. За пореден ден десетки жители на квартала предпочетоха да тръгнат пеша по моста.

  Задръстване се е образувало и по бул. “Христо Ботев” от коли, пътуващи за “Аспарухово”.

  Сега обаче няма да работи осем часа и връзка между двата бряга няма да има, съобщава Нова телевизия. Алтернативата за хората е обиколният маршрут през Девня, но това ще удължи разстоянието с около 60 километра.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *