• Varna
  -1°
  ясно небе
  Влажност: 92%
  Вятър: 2m/s N
  Увеличават градския транспорт от и към “Аспарухово”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  аспарухово-задръстване 3

  Поканиха кмета на гости в “Аспарухово” с маратонки

  Повече автобуси на градския транспорт ще обслужват връзката с квартал “Аспарухово”, съобщи кметът Иван Портних на сесията днес.

  “Говорено е с ръководството на общинския превозвач, което обяви, че има възможност да се увеличи броят на автобусите, обслужващи предвижването от и към квартала. От тази стъпка ще има смисъл обаче, само ако шофьорите слязат от своите коли, тъй като е видно, че в много от автомобилите се вози по един човек.”

  След призива шофьорите да използват по-често градския транспорт кметът уточни и, че Община Варна не е организатор на ремонта, а Агенция “Пътна инфраструктура”: “Въпреки това обаче, всички ние – АПИ, полиция, община, с общи услия трябва да направим така, че ремонтът да мине по-безболезнено”. Портних призова за търпение, тъй като ремонтът на моста е не само козметичен, а укрепването му е жизненоважно – такова не е правено от 40 години и започналият етап е най-сложният, но се очаква той да приключи до 15 юни.

  Преди кметът да отговори на общинските съветници, повечето от питанията към него бяха именно за ремонта на Аспарухов мост. Смях предизвика обаче покана, отправена лично към Портних, за гости в “Аспарухово”. Съветничката от БСП Милена Георгиева взе думата, за да благодари на кмета и администрацията за осигурените пари за ремонта на Аспарухов мост. Веднага след това тя се обърна към него с думите:

  “Г-н кмете , искам да ви поканя на гости у нас в “Аспарухово”. Тази вечер ще вървим пеш, както аз дойдох тази сутрин. Ето, взела съм и маратонки.”

  Това естествено предизвика бурен смях в зала “Пленарна”.

  Друг червен съветник – Борислав Гуцанов, също повдигна темата за тапата на моста, като за пореден път предложи да се мисли в посока изграждане на втори мост, който той определи за жизенено важен за града, което е станало видно от създалата се в момента ситуация.

  “Адмирирам действията на кмета и администрацията, че успяха да осигурят пари за ремонта, но те трябва да инициират разговори, за да се вземе решение за реализиране на втори мост.”

  Още от Сесия 7 »

  Пак рокади в Общинския съвет

  2 коментара

  1. Анонимен

   dvijenieto po asparuhov most -posoka asparuhovo varna triabva da e v edana lenta, za6toto sega pri dve lenti po mosta i na kraia na mosta balgarskite tarikati si pre4at edin drug i ne mogat da se izhesat barzo ot mosta-li4ni nabludenia- vsi4ki drugi predlojenia sa opredeleno tapi. pi6a na latinica za6toto kompa mi niama kirilica

  2. Oleg

   През ум на някой глупак от Общината или Градски т ранспорт минава ли му, че точно сега трябва да възстановят 86 дори с автобуси, а не да пускат по установените маршрути 100 допълнителни автобуса? Хората, които са биули оставени без 86 десетина години са си купили коли и сега ако пуснат 100 17а-та няма да им помогнат да си слязат от колите!!! Нанякой минава ли му през акъла, че под “УВЕЛИЧАВАНЕ” се разбира и да се възстанови 86 веднага!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *