• Варна
  8°
  слаб дъжд
  Влажност: 100%
  Вятър: 4m/s SW
  Общината купува терени за парк, рибарско селище и атракциони в “Аспарухово”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg
  Снимка: © Varnautre.bg

   

  Два терена от капитала на държавно предприятие “Рибни ресурси” на стойност 900 000 лева без ДДС ще купи община Варна от Министерството на земеделието. Това реши Общинският съвет на днешното си заседание. Общината ще придобие и кейовата стена, която също е собственост на предприятието. Двата терена ще се използват за изграждане на рибарско селище, атракциони и парк.

  “В Аспарухово предстои реализация на много мащабни проекти”, каза Иван Портних. Решението за придобиване на имотите от община Варна е много важно. Част от тези площи ще превърнем в паркова зона, а други ще използваме за разширение на бул. “Мара Тасева“. Наличното пристанище пък ни дава възможност в перспектива да мислим и за създаване на алтернативен воден транспорт, между район “Аспарухово” и Морска гара”, допълни кметът.

  Той припомни и че предстои цялостна рехабилитация на бул. “Народни будители”, ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, ул.”Първи май”. В района вече започна изграждане на нов магистрален водопровод, който ще захранва с вода и местностите Боровец и Галата. След това ще бъде направено разширение с още две платна на “Мара Тасева”.

  “Надявам се скоро да внесем в ОбС паркоустройствения план на Аспаруховия парк, който ще ни даде възможност да направим необходимите инвестиции в тази прекрасна зона на района. Амбицирани сме да превърнем парка във втора Морска градина“, каза Иван Портних.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *