• Варна
  12°
  разкъсана облачност
  Влажност: 26%
  Вятър: 11m/s ENE
  Социалната чайна отваря през май
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  социална чайна

  Младежи от домове започват своята първа работа

  Младежи от институции за деца лишени от родителска грижа имат възможност да се включат в обучителна програма за личностно и професионално развитие. Това става възможно благодарение на партньорството на екипа на Социалната чайна с Есетере България, с чиято финансова подкрепа се извършва ремонта на сградата, намираща се на ул. “Преслав” 53 във Варна.

  Пространството ще отвори врати през май, като ще даде възможност на 20 деца и младежи от институции да стартират обучението си в менторската програма, която предвижда развиване на на комуникационни умения, граждаски права и професионално обучение. След завършване на програмата, младежите ще имат възможност да бъдат на наети на работа за период от една година в чайната, което им даде подготвка за свободния пазар на труда.

  “От стартирането на инициативата срещнахме невероятни хора, които ни подкрепят в различните стъпки на развитие – от работата с децата, през ремонта на сградата и разпространяване на кампанията за набиране на средства. За нас това е безценна помощ. Партньорството с Есетере България ни дава възможност да работим в друг мащаб и да ускорим до голяма степен започнатото.

  Есетере България е производител на етерични масла. Партньорството ни поставя началото на съвместна програма, в която компанията заяви желанието си да се включи в професионалното обучение на младежите и по-нататъшното им осигуряване на работа.

  Фондация Healing Hands, която се занимава със социалните дейности на doTerra, е неправителствена организация, която има за цел подобряване живота на хората, като подпомага местни организации. Основният фокус на работа е върху преодоляване на болестите и бедността като осигурят на местните общности необходимите инструменти, чрез които могат да постигнат независим живот”, обясни Стояна Стоева – една от създателките на чайната.

  Социалната чайна е социален предприемачески проект, създаден през 2014 г. от Мая Донева и Стояна Стоева във Варна. Той има за цел да подкрепи млади хора от проблемна социална и/или семейна среда, като им създаде възможност за независим живот. Чайната е замислена като алтернативно социално пространство, където младите хора с ограничен достъп до пазара на труда да получат своята първа работа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg