Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Маратон на четенето започна в библиотеката
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Библиотекa

Маратон на четенето започна в Регионална библиотека „Пенчо Славейков” във Варна по повод Международния ден на книгата и авторското право. Темата на 14-то издание на инициатива „Маратон на четящите хора” е годишнината на патрона на Регионалната библиотека – Пенчо Славейков, предаде радио Фокус.

Началото на маратона е в 8:30 часа във фоайето на библиотеката. Споделянето на любими текстове ще продължи през целия ден, а сцените на четене, които са над 50, ще бъдат както в отделите на библиотеката, така и по места из целия град.

Гости на библиотеката в деня на Маратона ще бъдат авторките Ваня Щерева и Теодора Димова. Срещата – разговор с Ваня Щерева между книгите, музиката и киното е предвидена за 15:00 часа в отдел „Изкуство” на библиотеката, а срещата с писателката Теодора Димова на тема „За четенето на книги и „ороци”-те на живота” е в 18:00 часа в основната сграда на библиотеката.

Преди това – в 17:30 часа, ще бъде открита и изложбата „Пенчо Славейков и кръгът „Мисъл”. Традиционно, както всяка година, маратонът ще завърши с „Една приказна нощ в библиотеката”, в която ученици от Школа „Клас”, с ръководител Ивелина Бояджиева ще четат, ще творят и ще се забавляват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *