Varna
16°
ясно небе
Влажност: 87%
Вятър: 2m/s E
Маргарита Попова мисли за президент
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Вицепрезидентът Маргарита Попова даде знак, че обмисля кандидатура за президент. Пред кореспондента на Нова телевизия в САЩ Ясен Дараков тя коментира, че още не е готова с решение по темата, но от думите й ясно пролича, че това е решение, което й предстои и нещо, за което мисли.

„Явно очаквате интересни профили в кандидат-президентската кампания тази година. Може би по-образовани, по-емоционални, по-автентичи хора ще се явят тази година. Аз профилът го имам. Въпросът е дали искам да си го употребя точно в такава кампания”, коментира Попова.

Отношенията между Попова и президента Росен Плевнелиев от известно време са вледенени. Тя на няколко пъти публично се разгриничи от негови позиции и обяви, че вицепрезидентът е “самостоятелна единица”. По жълтите павета отдавна вървят слухове, че Попова готви своя кандидатура за “Дондуков” 2 след края на този й мандат като вице на Плевнелиев.

Маргарита Попова е в Съединените щати на втория форум на българските училища зад граница. Плевнелиев пък е в Ню Йорк за климатичната среща на върха в ООН. Дипломати коментират визитите им в страната като “нечуван гаф” – по едно и също време президентът и вицепрезидента да са извън страната и то на посещение в една и съща държава – САЩ. Една от причините президент и вицепрезидент никога да не са извън България по едно и също време са мерките за сигурност.

“Няма гаф”, смята Попова. Според нея това разминаваме между двамата се случва за първи път заради съвпадението на датите на двете събития. “Да се приберем живи и здрави и да си продължим работата в инстутицията”, пожела си Попова. Тя коментира и напрежението, което изглежда има между нея и Плевнелиев. „Хора, които работят, които мислят и са интелигентни, не могат да пеят в един и същи тон и да четат от едни и същи листчета”, заяви тя.

1 коментар

  1. Калин Янакиев

    Този религиозен урод как смее пак да се кандидатира?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *