• Varna
  8°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Вятър: 4m/s SE
  Министри, кметове и бизнес обсъждат перспективите във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Планът Юнкер, оперативните програми, новият програмен период са сред основните теми


  Министрите Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Красен Кралев заедно с кметове и представители на бизнеса от Североизточния район за планиране ще коментират във Варна предизвикателствата пред местните власти, които новият програмен период поставя. Във фокуса на вниманието ще бъде програмата „Региони в растеж“. Дискусията е първа от серия такива, организирани от в. „24 часа“ и КРИБ. Тя започва в понеделник, 25 април, в 10 часа в конферетната зала на хотел “Димят. и се осъществява с помощта на СИбанк, Планекс и Фрапорт.

  pokana

  Целта на кампанията е държавната и местната власти заедно с бизнеса да коментират новите правила за усвояване на европарите. Регламентите във Варна ще разяснява лично вицепремиерът Томислав Дончев. Той ще подложи на коментар с кметовете и работодателите как българският бизнес може да се възползва максимално от Плана Юнкер, както и възможностите на правителството за подобряване на средата.

  Регионалният министър Лиляна Павлова ще участва дискусията с коментар по най-големите проекти за Регион Североизточен и новите правила на оперативната програма.

  Спортният министър Красен Кралев ще аргументира измененията в Закона за спорта и възможностите за инвестиции в сектора.

  Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов също ще участва в дискусията „Региони в растеж“ във Варна. Той ще обяви какви проекти ще финансира Фондът в новия програмен период и критериите за кандидатстватне.

  Валери Белчев, изпълнителен директор на Фонда на фондовете ще коментира във Варна финансовите инструменти, които новият програмен период ще предостави на бизнеса.

  Представителите на местната власт ще представят проектите, с които общините кандидатстват по програма „Региони в растеж“ ще поставят проблемите и въпросите си пред членовете на кабинета.

  Акцент на дискусията е бизнесът, който ще може да пита и поставя проблеми по време на дискусията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *