Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
СК Аква спорт с добро представяне в Хърватия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Аква Спорт

Състезателките покриха норматив в дисциплините соло и дует и се класираха за европейско през юни тази година

Състезателките на СК Аква спорт се завърнаха от 16-тия Международен турнир по синхронно плуване “Primorje synchro cup” , който се проведе в Риека, Хърватия в края на миналата седмица. Участваха 17 отбора от девет държави (Украйна, Холандия, Австрия, Финландия, Хърватия, Израел, Унгария, Сърбия и България).

Като шампионки на България в четирите дисциплини, момичетата бяха изпратени от Българска федерация плувни спортове, за да покрият норматив за Европейско първенство девойки, поставен от БФПС.

С гордост може да отбележим, че нормативът бе покрит в дисциплините соло и дует, което прави сигурно участието ни в Европейското първенство през юни тази година.

Александра Атанасова постигна резултат 139 т., при норматив 134 т. Тя се класира пета в крайното класиране след състезателките на Украйна, Холандия (второ и четвърто място) и Австрия (трето място).

Дуетът ни в състав Александра Атанасова-Мария Миронова постигна 133 т., с което покри норматива от 132 т. Те останаха шести в крайното класиране.

Похвално е участието и на останалите ни момичета. При девойките младша възраст дебютантката Десислава Любомирова остана четвърта на соло и шеста на фигури от 53 състезателки. Останалите солистки от СК Аква спорт Мария Миронова и Ния Костадинова влязоха във финала на соло, заемайки 8-мо и 12-то място.

Вторият ни дует Алекс Кондова и Елица Даскалова се нареди на 7-мо място.

За съжаление ансамбълът остана на 0,11 точки под норматива и няма да участва в шампионата. Те постигнаха резултат 127,89 т. при норматив 128 т.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *