Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Израелтянин, обвинен в содомия, иска да си развива бизнеса във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Варненският апелативен съд отказа да измени в по-лека мярката „временно задържане“ за срок до 40 дни на израелския гражданин Ел. Фахима. Тя му е наложена от Окръжния съд по валидна заповед за арест и молба за временен арест, която отговаря на изискванията на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, издадена от магистратски съд в град Беер Шева в Държавата Израел.

Израелският гражданин се издирва за извършени от него три тежки умишлени престъпления – блудство, изнасилване и содомия с малолетно лице, които са наказуеми и по българския Наказателен кодекс, съобщиха от пресслужбата на варненската Апелативна прокуратура. Жертвата на трите престъпления е племенница на жената, от която Фахима има дете. В родината на израелския гражданин две от престъпленията, по които е внесен обвинителен акт срещу него, се наказват с по 16 години лишаване от свобода, а третото – със затвор от 7 години.

Представителят на Апелативната прокуратура във Варна заяви в съдебното заседание, че израелецът се е отклонил от наказателното преследване в родината си, като не се е явил на насроченото съдебно заседание, и поиска временното задържане да бъде потвърдено от Апелативния съд, като припомни, че Държавата Израел вече е изпратила и молба за екстрадицията на Фахима.

В съдебната зала той заяви, че има адрес във Варна и развива бизнес, като задържането му носи загуби за инвестираните от него 200 000 лева и представи медицински документи за претърпян инсулт, поради което не можел да лети със самолет.

Състав на Варненския апелативен съд прецени, че има реална опасност исканото от Държавата Израел лице да се укрие и потвърди мярката „Временно задържане“ за срок до 40 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *