Obshtina Varna
11°
ясно небе
Влажност: 93%
Вятър: 1m/s WNW
Местна крафт бира хит на фестивала “Вино и храна”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Над 2000 посетители дегустираха около 400 различни видове вина от над 50 винарски изби от България, Италия, Франция, Чили, Нова Зеландия, ЮАР и др. на фестивала “Вино и храна”. Изложението продължи три дни и превърна Варна в гурме столица на България.

Екипът на шеф Йоргов от Българската асоциация за кулинарна култура и гост-готвачи с авторски менюта се грижиха за гурме-зоната, където тази година бе наблегнато на натуралните и екологично чисти био продукти, като всичко се приготвяше пред очите на посетителите. Хит беше и стрийт фуд зоната, където се предлагаха бъргъри с качествено месо, приготвено на специално барбекю, както и местна крафт бира.

Домакин бе център „Чайка“, където на един цял етаж бяха разположени щандовете, кухнята и гурме зоната. Продукти от дивечово месо и украински шоколади бяха сред екзотичните предложения по време на фестивала. Изложба с картини на Боян Янев, ледени фигури и художествено оформени плодове от Българския карвинг клуб допринесоха за арт атмосферата.

Калоян Стоянов изнесе лекция за здравословно хранене, а Яна Петкова и Марин Атанасов разкриха особеностите на северно-черноморския тероар и представиха 10 вина от регионални изби.

Снимки: Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *