• Varna
  18°
  ниска облачност
  Влажност: 72%
  Вятър: 3m/s W
  Варна почете Деня на победата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  С поклонение пред паметника на Осми приморски полк започнаха проявите по повод 9-ти май – Ден на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа. Венци и цветя поднесоха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, евродепутатът Емил Радев, председателят на ОбС Тодор Балабанов, народни представители, районни кметове, общински съветници, представители на държавни ведомства, неправителствени организации и сдружения, университети и училища от Варна. Слово в памет на загиналите произнесе полк. от резерва Младен Николов, представител на ръководството на Съюза на ветераните от войните на България във Варна.

  Веднага след това започна шествие от паметника до сградата на общината, където под съпровода на духовия оркестър на ВМС бяха вдигнати знамената на Република България и на Европейския съюз.

  По-късно днес за първи път Варна ще се включи в световната инициатива “Безсмъртният полк” – с шествие с портрети на участници в антифашистката борба през Втората световна война. Така морската столица ще стане част от световното движение, в което участват 36 държави, обясниха местните организатори.

  Точно в 21 часа ще започне светлинно и музикално шоу, по време на което сградата на Фестивалния и конгресен център ще бъде осветена с цветовете на европейското знаме, ще звучи и химнът на ЕС.


  Снимки: live.varna.bg

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *