• Варна
  8°
  разсеяна облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 6m/s S
  Томислав Дончев не иска да става социален министър
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Номинираният от ГЕРБ социален министър Томислав Дончев не бил много съгласен да заеме поста, обяви в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БНР.

  „Знаете, че Томислав Дончев е натоварен с много отговорности в Министерския съвет и всичко, свързано с европейското финансиране, с комуникацията, която се прави с Европейската комисия. Още не говорим за смяна на кандидатурата. Всичко е въпрос на разговори. Той е достатъчно отговорен. Той е човек, който може да бъде натоварен максимално и да работи в интерес на държавата”, коментира Цветанов.

  Очаква се днес премиерът Бойко Борисов да обяви кой ще е новия министър на труда и социалната политика, след като Ивайло Калфин подаде оставка преди дни. След консултации вчера беше обявено, че ГЕРБ ще номинира вицепремиера Томислав Дончев за социален министър. Освен на най-голямата партия номинацията на Дончев има подкрепата и от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, БДЦ и двама независими депутати. БСП и ДПС категорично заявиха, че няма да подкрепят Томислав Дончев за министър на труда и социалната политика.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *