Varna
18°
ясно небе
Влажност: 88%
Вятър: 1m/s NNW
MOVE Week: Безплатни тренировки по скейтборд, ролери и “ходене по въже”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
334529
Slackline

 

Сдружение “Алтернативно пространство” и неговите членове – Скейт Клуб Варна, Фарсайд, Клуб по футбол на маса “Джа-Ра” и “ЗА ТЕБ”, ще отбележат Европейската седмица на физическата активност и спорта MOVE Week с различни тренировки по екстремни и алтернативни спортове за гражданите и гостите на Варна.

Тренировки и състезания по скейтборд за деца, тренировки по rollerblade, джага, slackline за начинаещи и среща на тема “Доброволчеството в спорта” ще се проведат от 23 до 29 май в закритата скейт зала ХАЛЕ 3 (бул. “Христо Ботев” 3 – Полиграфията). Участието във всички дейности е безплатно.

Програма:
Тренировки по скейтборд за деца – понеделник, сряда и петък от 15:00
Състезание по скейтборд за деца – неделя от 15:00
Тренировки по джага – понеделник, сряда и петък от 18:00
Тренировки по Rollerblade – понеделник, сряда и петък от 18:00
Среща Доброволчество в спорта- четвъртък от 19:00
Slackline за начинаещи – вторник и четвъртък от 17:00 в Морската Градина на поляната до сцена Раковина

Сдружение Алтернативно пространство е обединение от спортни и младежки организации от град Варна. Целта на обединението е да управлява обществени пространства за спорт, култура, забавление и обучение, и да организира алтернативни дейности за местната общност. По този начин се надяваме да предоставим достъп и условия на всички желаещи да развиват своите умения и интереси, и да се включват активно в дейности в полза на обществото.

Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). Кампанията се гради на три основни принципа: да се повиши информираността, относно ползите от физическата активност; да се насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност; да се подобрят възможностите за достъп до спорт и физическа активност.

Резултатите през 2015 година поставят България на челно място в Европа по брой и разнообразие на събития, част от инициативата MOVE Week. Общият брой събития за страната е 699, а включилите се населени места – 201. Националните координоатори Сдружение BG Бъди активен се надява и занапред интересът и участието в инициативата да се повишава.

Какво е Slackline?

Slackline е динамичен начин за трениране на баланса, тялото и ума. Slackline е плоска лента специално изработена за този спорт. Тя е направена от найлон или полиестер и се обтяга между два статични обекта. Главната цел е ходене, различни видове пози и трикове върху лентата. Всеки може да намери своя собствен стил и начин за тренировка. Това е един доста атрактивен и лесно достъпен спорт за всяка възраст. За разлика от вървенето по въже, което ни е познато от много повече години, то Slackline се е развил в ранните години на 80-те. Група от катерачи в Калифорния опъват своите ленти, за да тренират баланса, координацията и рефлексите си.Оттам Slackline намира своите различни стилове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *