• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 49%
  Вятър: 2m/s N
  До второ нареждане: Кметът забрани строителството в “Кайсиева градина”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

   

  Временна строителна забрана и спиране на УПИ-частна собственост на ПУП – ПРЗ на ІІ-ри микрорайон, ж. к. “Владислав Варненчик”, до вземане на решения от постоянните комисии “Архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места” и “Собственост и стопанство” на Общински съвет-Варна, наложи днес кметът на Варна Иван Портних, съобщиха от канцеларията му.

  Забранителната заповед е с цел извършване на проучвания за съоръжения на техническата инфраструктура и за изграждането им, за гарантиране и опазване на обществения интерес за извършване на мероприятия по благоустрояване и озеленяване на общинската собственост – улици, паркинги и градини, предвидени в подробния устройствен план на района, одобрен с решение на ОбС през юли 2010 г.

  Не могат да се издават разрешения за строеж и да допускат и процедират ПУП-ПРЗ на основание чл. 124а и чл. 135 от ЗУТ в обхвата на ІІ-ри микрорайон, ж. к. „Вл. Варненчик”, гр. Варна. На основание чл. 198, ал. 4 строителната забрана спира прилагането на влезлите в сила общи и подробни устройствени планове за частите на територията, за които се отнася.

  Контрол по изпълнението на заповедта се възлага на главния архитект на Община Варна.

  За строителна забрана в “Кайсиева градина” стана въпрос в сряда, по време на сесията на общинския съвет. Вижте повече » 

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg