Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Със смартфони в социалните мрежи – какви са опасностите
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

Какви са въздействията на смартфона и мобилните приложения върху децата и какви опасности ги дебнат в социалните мрежи. Това ще разкрие безплатно интерактивно обучение за подрастващи, което ще се проведе на 22 май в Beehive Co-working Space-Varna. Събитието е част от инициативата “Безопасен интернет 2016”, която се провежда с подкрепата на общинската дирекция по превенции.

Обучителната лекция “Опасности в социалните мрежи със смартфони” акцентира над една сравнително нова тенденция: смартфоните и мобилните приложения и как те влияят на съвременното поколение. Доколко са полезни или опасни масово разпространените смартфони за децата?

Лектор на обучението е софтуерният инженер Мурад Касим. Той ще запознае аудиторията с най-често използваните мобилни приложения. Лекторът ще даде примери за опасностите при употребата на смартфони. Ще бъдат представени истории на засегнати и ще се даде възможност за дискусии по темата.

Близо 60 % от родителите, участвали в инициативата “Безопасен интернет” през 2015 година, признават, че не са запознати с всички опасности, които дебнат децата им онлайн. Като най-голяма заплаха възрастните определят насилието в интернет пространството, показват данните от проучване, проведено в рамките на първото издание на инициативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *