• Varna
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 3m/s ESE
  Новият SPA комплекс на “Св. Св. Константин и Елена” ще е отворен за всички
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  20% повече туристи очакват в най-стария курорт на българското Черноморие

  Новият SPA център, който се строи на мястото на легендарния топъл басейн в курорта “Св. Св. Константин и Елена”, ще бъде готов догодина и ще е отворен за всички жители и гости на Варна. Това обяви търговският директор на комплекса Илко Запрянов при откриването на туристическия сезон. Строителството на модерния “Аква хаус” върви едновременно с изграждането на 5-звездния хотел на брега на морето, който ще има 230 стаи и ще носи името “Албион”. Вече е готов новият хотел на “Св. Св. Константин и Елена” АД в курорта “Слънчев бряг”. Той е с 233 стаи и се казва “Арония бийч”. Според Запрянов с новата придобивка дружеството се нарежда на 4-то място сред собствениците на хотели в страната.

  Илко Запрянов
  Илко Запрянов

  През тази година в “Св. Св. Константин и Елена” отбелязват ръст от около 20 процента на туристическите записвания. “Миналата година запълнихме базата с масирана реклама и записвания last minute, което силно намали печалбата ни. Тази година обаче не е така и очакваме този ръст в записванията да ни донесе и съответния положителен финансов резултат”, уточни Запрянов. Според него тази тенденция се отнася за цялото Северно Черноморие, а проблеми със запълването на легловата база този сезон могат да имат единствено хотелиерите, които не са диверсифицирали туристопотока си, а са продължили да разчитат на гости от Русия и Украйна.

  Увеличението в туристическите записвания идва предимно от TUI, които водят у нас туристи от Германия, Швейцария, Австрия и Полша. Също сериозен ръст отчитат и пазарите от Средна Европа – Чехия и Унгария. Сериозни са и резервациите на летовници от Иран, като чартърите от тази дестинация са се увеличили с 2 на седмица тази година. По думите на Запрянов лек спад се забелязва на туристите от Израел заради отварянето на границата на Турция за тях и активната политика на южната ни съседка да компенсира с израелски туристи отлива на руснаци.

  През новия сезон курортът ще разчита на институционална подкрепа за по-голямо запълване на събитийния календар, сподели изпълнителния директор на дружеството Елена Косева. Тя потвърди, че освен с фестивали и концерти курортът ще популяризира културно-историческите ценности на града. Не без значение е ползотворното сътрудничество с Община Варна за осигуряване на чартърни полети, свързани с културни събития, които ще спомогнат за запълването на легловата база в хотела.

  Елена Косева обяви, че през есента “Св. Св. Константин и Елена холдинг” е домакин на конгреса на българските спа-асоциации. Тя обяви, че от дружеството изключително много разчитат на съвместната дейност, както на български, така и на чужди специалисти в тази област, по отношението на представянето курорта като спа-дестинация.

  4 коментара

  1. Анонимен

   Ще става като на Златните хотели и спа центрове през 10 метра

  2. Желязко

   Ще става като на златните хотели и спа центрове през 10 метра

   • Дамян

    Далеч си от истината, говориш като човек, който не е стъпвал на курорта.

  3. Нойо Ноев

   Че ще стане като “Златни Пясъци” съм съгласен. И ще стане също толкова презастроено, шумно ,претъпкано,мръсно,скъпо, приличащо на битпазар място което по – скоро би се нарекло квартал на Варна от колкото “курортен комплекс”.Дано някой да се сети ,че презастроявенето и прекаляването със “бетон”не водят до нищо добро.В същност те туристите ще ги “подсетят” като се насочат към Турските и Гръцките курорти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *