• Varna
  9°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s SE
  Варна посреща вкусовете на света
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  вкусовете на света

  На 22 май Варна става домакин на международния кулинарен фестивал “България посреща вкусовете на света”. Морската столица ще бъде един от седемте български градове – домакини на първия по рода си кулинарен форум, целящ популяризирането на кулинарните традиции и обичаи на страните по света.

  В рамките на един ден посетителите ще могат да опитат както специална селекция блюда от националната кухня на различните държави, така и да си припомнят неподправения вкус на традиционни български ястия. Ще има дегустация на вина, музикална програма с изпълнения на живо. По време на фестивала известни майстор-готвачи от Италия, Холандия, Индия, Румъния, Израел, САЩ и Индонезия ще демонстрират на посетителите кулинарни умения.

  Гостите ще имат възможност да закупят специално изработени сувенири, а приходите от благотворителния базар, както и средствата от символичната входна такса в размер на 3 лв., ще бъдат предоставени в подкрепа на децата със специфични заболявания и нужди от “Карин дом”.

  Фестивалът започва в 11 ч. в Гранд Мол Варна, и се организира от Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна академия HRC, Международен женски клуб, 18 чуждестранни посолства у нас, с подкрепата на Община Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *