Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Шеф на Лудогорец призна във Варна за голям проблем в клуба
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

ангел петричев и тим курт

Шампионите правят летен турнир със 120 български деца на „Гнездо на Орли”

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев разкри кой е най-големия проблем на шампиона в момента. Той направи това, след като подписа договора за сътрудничество между клуба и компания Aurubis във Варна.

„Най-големият ни проблем е, че няма да имаме време за почивка и няма да разполагаме с пълен състав по време на лятната подготовка. След последния ни мач в петък няколко наши играчи заминават с националния тим за турнето му в Азия и след като се завърнат, няма да отдъхват, тъй като трябва да се присъединят към първия ни лагер в Смолян. Имаме и трима национали в Румъния за евро 2016, които ще пропуснат първия наш лагер и ще дойдат чак за втория в Австрия. Бразилците също ще закъснеят. Отделно по време на подготовката ще ни липсват младежки и юношески национали”, каза Петричев.

Той обяви и следващата цел на отбора: „Искаме да влезем в групите на Шампионската лига и ще направим всичко възможно да не повторим грешката от миналото лято”. Петричев обяви също, че няма да има голямо текучество в тима. В момента се водят преговори за привличане на защитник и халф.

Лудогорец и немската компания Aurubis сключиха договор за съвместен проект и партньорство. Контрактът бе подписан от изпълнителните директори на двете институции Ангел Петричев и Тим Курт.

„Договорът касае развитието на нашата детска академия. Съвместно с Aurubis на базата ни „Гнездо на Орли” ще проведем летен детски турнир със 120 деца от България между 15 и 20 юни, като всички разходи се поемат от организаторите. Малко след това ще открием нови девет терена и сграда, които ще са изцяло на разположение на нашата школа. Благодаря на г-н Курт и Aurubis, тъй като не са многокомпаниите, които инвестират в българския футбол. Надявам се с Aurubis да имаме дългогодишно и ползотворно сътрудничество”, заяви Петричев след подписване на договора.

Тим Курт първо поздрави футболния шеф за петата поредна титла на Лудогорец, а после каза: „Доволни сме, че вече три години си партнираме с клуб, който вече е с традиции в българския футбол. Дано имаме дългогодишно и устойчиво полезно сътрудничество. За нас не е най-важно, че сме спонсор на детско-юношеска школа, а това, че ще въвлечем във футболни събития наши служители.” Петричев разкри, че сред 120-те деца ще има и десетина от Варна, а при подбора ще се доверят на преценката на ръководители на родни школи, с които ще влязат в контакт.

„Ще се обърнем не само към популярни, но и към забравени школи в България. Лудогорец държи на летните кампове, защото искаме да развиваме школата си и тя да произвежда кадри за представителния тим. В него вече играе един наш юноша, надяваме се вбъдеще юношите ни при мъжете да стават повече”, завърши Петричев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *