• Варна
  1°
  тъмни облаци
  Влажност: 80%
  Вятър: 5m/s NNW
  Трескàта в окото абитуриентско
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  клас-абитуриенти

  Къде са днес героите от разголените балове на 2004-а

  Поредната доза абитуриенти озвучи май с френетичното 1,2,3… 12. Поредният випуск мина през месомелачката на дежурните по морал и отнесе своята доза хейт. Не се хабете – на децата не ми пука от зелената пяна на озлоблението ви. Те и пет пари не дават за пропилените ви мечти и самосъжалението ви. Те си имат собствени – мечти, и с хъс ще се захванат с изпълнението им.

  Помислете обаче за злобата, която прояжда вас. Кара ви да вадите едни и същи, вече древни и изтъркани, снимки на кичозни абитуриентки и да ги притопляте година след година. Само и само да има от какво да се възмущавате. Ето за това се кахърете. За собственото си мръхтящо ежедневие. Защото абитуриентите от онези снимки отдавна вече са възрастни – едни от вас.

  Дали отровени от повтарянето на гнусните примери, дали надживели нашите грешки на растежа, но днешните абитуриенти са по правило стилни – до еднообразие, в сериозни тоалети – до нелепост, вторачени в желанието си да изглеждат възрастни и на положение – до комичност.

  24-IMG_6252

  Ето и тази вечер поредният бал – момичетата масово в бордо и рязана дантела. Както миналата година – в петролено и пак… рязана дантела. Черното си е живо разнообразие, а рокля с дължина над глезена – ерес. Момченцата пък се бяха оляли със сините костюми. Същите, дето мразехме до втръсване по наше време. Добре, че днес имаше един младеж за “цвят” – със странна вратовръзка, направена от множество лъскави пластини. Само дето смелчагата час по час ги забърсваше с кърпичка за очила…

  25-IMG_6255

  По принцип съм противник на суетата и разточителството на абитуриентските балове. Но най съм против оплюването по принцип, слагането под общ знаменател, морализаторското мърморене. Някъде прочетох, че кадрите, които така успешно хранят възмущението и тази година, са от далечната 2004-а. Не споря – и аз поне от 10 години не съм виждала на живо зрелостници с разголени кореми, изскочили бюстове, бедра и слабини на показ. Но знаете ли къде видях напоследък онези кичозни абитуриенти от 2004-а? На манифестацията на 24 май. Бяха се подредили и те след първолаците си в шествието. Децата им в първите редици на съответния училищен блок – накипрени, с униформи и вдъхновени лица. Майките и татковците отзад – в нестройна тълпа и все така нелепо облечени като на абитуриентската си. Шорти, потници и джапанки, раздърпани анцузи, трикотажни туники с пайети, мрежести чорапогащници в комплект с 12-сантиметрови токчета, клинове с тениски… Ей така “маршируваха” за 24 май голяма част от родителите. Мнозина, забили поглед в мобилните телефони, докато децата им гордо крачеха пред тях с балони, знамена и цветя в ръцете. Скъпи родители, не е нужно да отбивате номера с участие или да се присламчвате към блока само защото така по-лесно ще намерите детето си след манифестацията. Ако празникът не значи нищо за вас, по-добре не водете и детето – все ще му намерите извинителна бележка за пред класната. Скъпи директори, ако не ви е удобно да намекнете на родителите, че празникът изисква и съответното облекло, то не ги канете и дори не ги допускайте в блока, представящ училището ви. То няма да спечели от масовката, а само ще се изложи с безвкусната тълпа на опашката. И забранете мобилните телефони – празнично, нека притежателите им изчакат да се приберат у дома, за да постнат поредното възмущение от кичозното, безвкусно и пропаднало наше бъдеще.

  2 коментара

  1. Анонимен

   Абитуриентските балове не са онези вече балове! Има и какво да се хареса и какво да се опише. Истината е, че има вече повече естетика и стил. Има и младежка дързост и мечти. Има желание да бъдеш различен! Има желание за стил! И вече все по- често се получава! Използвам често вече, защото доскоро не беше така. Трудно е да се обсъжда естетика и вкус, ако нямаш такъв, а дори не знаеш това. Затова поздрави на младостта и успехи в начинанията! Акълии винаги ще има, виж умните са малко! :) :) :)

  2. Красимира Ненова

   Да,има повече стил в тоалетите и костюмчетата.Поотляха се “щурите идеи”-да се ходи на бал с магарешка каручка,мотоциклет,трактор и други подобни.За сметка на това пак имаше парад на лъскави автомобили,тоалетите стават все по-скъпи и разголени:)Само донякъде и някои показаах истински стил и мода,която подхожда на красивите,щастливи 18 години.Аз лично съм възмутена от централния печат.Непрекъснато във в-к 24-часа се появяваха критикуващи статии във връзка с баловете.В сощото време вестникът се превърна в афиш на това къде,как, и кое богаташно дете или дете на журналисти,политици фолкпевици и други подобни считащи се за елит на обществото е завършило и скакъв тоалет милото семейство го е екипирало.И как после да няма парад на суетата.каква новина е това,че синчето или щерката на “НЕ ЗНАМ кого си” заевършило благополучно?Тези страници можеха да се посветят на подробна информация за успехи на наши деца.Г-н Зюмбюлев не допускайте вестникът,когото много хора четат да се превърне в “пожълтяло издание”.Няма аз да ви уча какво е “новина”,нито как да се поднасят заглавията така,че да заинтересуват читателя,но и да са коректни а не тъпоумни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *