Varna
22°
ясно небе
Влажност: 53%
Вятър: 6m/s ESE
Маратонци събраха половин тон боклук от най-дългия плаж в България
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Шкорпиловци боклук

Над половин тон отпадъци събраха доброволци от плажа край устието на река Камчия днес, ден преди пясъчния полумаратон по най-дългия плаж в България – този между курортен комплекс Камчия и Шкорпиловци. Инициативата е на клуб „Зелена стъпка”.

Пластмасови и стъклени бутилки от всякакъв вид, строителни отпадъци, детски играчки, електрически крушки, лекарства, обувки, включително с високи токчета, са само част от събраните отпадъци.

Организатори и доброволци са удовлетворени, че трасето на утрешното състезание ще бъде по-чисто, а единствените следи, които ще останат след проявата, са стъпките в пясъка.

Почистването и състезанието се организират за втора поредна година. Дистанциите са две – 21 (полумаратон) и 10 километра, както и детска – 2 километра. Освен с бягането състезателите трябва да се справят и с атрактивно водно препятствие – преминаване през устието на реката. За участие са се записали 91 души, като ограничен брой състезатели биха могли да се регистрират и на място.

ef860dab-4f3e-44b4-9da1-14ab85f2da60

Стартът ще бъде даден в неделя от 8 ч, а награждаването е предвидено за 12 на обяд. Старт/финалът се намира на около 1100 метра северно от устието на река Камчия, на плажа пред таверна „Робинзон” (координати  43° 2’0.30″С  27°53’17.00″И).

ВИДЕО: Маратонът през 2015-а

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *